OVB Allfinanz Romania: Vine vacanta cu trenul din Franta

Am avut o copilarie fericita cu vacante de vara petrecute la bunici, la tara, unde stiam tot satul ca in palma, fiecare ulita si fiecare copac erau atent inventariate si verificate cu regularitate alaturi de o gasca de copii galagiosi si mereu cu gandul la explorari si distractie.

Vacanta mare era cea mai asteptata dintre toate deoarece insemna trei luni de distractie maxima, fara prea multe teme, fara parinti si reguli dar cu bunici simpatici care imi faceau toate poftele.

Inca din copilarie bunicul si bunica erau persoanele mele preferate si in fiecare vacanta simteam ca si eu eram nepoata preferata prin toate micile placeri pe care mi le faceau, de la a-mi cumpara inghetata de la turc, la a le lasa pisicile sa doarma in casa langa soba, pana la a-mi face gogosi fara numar.

Cred ca de aceea imi doresc ca peste cateva decenii bune sa fiu la randu-mi o bunica cel putin la fel de simpatica precum cea pe care am avut-o eu. Sper sa imi astept nepotii intr-o casuta taraneasca, putin modernizata, cu o curte mare, cu animale de tot felul si cu o pensie care sa imi permita sa le indeplinesc toate micile placeri, dar mai ales sa am timp liber pentru a-l petrece impreuna.

O astfel de dorinta este pentru multi dintre bunicii de astazi destul de greu de indeplinit din cauza problemelor financiare cauzate de o pensie mult prea mica, o sanatate subreda capatata in urma multor decenii de munca asidua si a grijilor cotidiene.

Exista, din fericire, solutii pentru toti viitorii bunici, una dintre acestea find pensia privata facultativa.

Pentru doar 50 de lei in fiecare luna, in 30 de ani poti avea un capital aditional cu ajutorul caruia iti poti ajusta venitul la momentul retragerii din activitate. Cu cat suma pe care o economisesti lunar este mai mare, cu atat va creste si confortul tau financiar la pensie.

Iti este greu sa ai incredere astazi intr-un sistem care te va sustine dupa 30 de ani de contributii? Nu ai de ce.

Pensia facultativa este un produs care are mai multe parghii de siguranta si indiferent de ce se va intampla in urmatoarele decenii, pensia ta va fi in siguranta.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele