OVB Allfinanz Romania: Cum te pregatesti pentru schimbarea anotimpului?

Inca din copilarie am invatat obiceiurile care insotesc fiecare schimbare de anotimp.

De la curatenia generala pe care o fac in fiecare primavara cand las soarele sa lumineze si sa incalzeasca fiecare colt al casei in timp ce incerc sa scot iarna din geamuri si covoare, la zarva pe care o aduce fiecare toamna cand toate borcanele si recipientele pe care le pot gasi asteapta linistite sa isi primeasca oaspetii pentru iarna.

Toamna este printre anotimpurile mele preferate. Este inca suficient de cald afara cat sa mai porti maneca scurta, copacii au milioane de culori, asfaltul devine un covor colorat si fosnaitor, iar pietele sunt pline de culoare, sanatate si prospetime iar aerul este plin de mirosuri de zacusca, vinete coapte si muraturi.

Cum sa nu iti placa o astfel de abudenta de culoare si miresme? Mai ales cand stii ca urmeaza o perioada in care vei duce dorul acestor bunatati?

Ei bine tot asa imi pare ca este si cu perioada retragerii din activitate.

Trecerea de la perioada activa la cea de pensionare ar trebui pregatita din timp.
Asa cum pui varza la murat pentru iarna si pornesti din timp prospectarea pietei pentru a cumpara varza la cel mai bun prêt si de a capata cea mai buna calitate pentru sarmalele pe care le vei pregati de Craciun, cel putin tot atata efort ar trebui sa depui si in a analiza si prospecta solutii pentru a-ti mentine calitatea vietii si la retragerea din activitate.

Solutii pentru o pensie mai mult decat suficienta exista pe piata, iar una dintre acestea poarta numele de pensia privata facultativa.

De ce merita sa te gandesti si sa investesti de acum pentru o pensie de care vei beneficia pentru foarte multi ani? Pai sa facem un calcul simplu: pentru doar 50 de lei in fiecare luna, in 30 de ani poti avea un capital aditional cu ajutorul caruia iti poti ajusta venitul la momentul retragerii din activitate. Cu cat suma pe care o economisesti lunar este mai mare, cu atat va creste si confortul tau financiar la pensie.

Iti este greu sa ai incredere astazi intr-un sistem care te va sustine dupa cateva decenii de contributii? Cat de sigur este locul tau de munca astazi si pentru cat timp crezi ca il vei mentine? Este o situatie similara din punctul de vedere al sigurantei pe termen lung, doar ca tu controlezi pensia facultativa iar nu invers.

Pensia facultativa este un produs care are mai multe parghii de siguranta si indiferent de ce se va intampla in urmatoarele decenii, pensia ta va fi in siguranta.

Pentru a afla mai multe detalii despre sistemul de pensii privat, despre cum va arata omenirea, statistic vorbind in urmatoarele decenii, dar si pentru a afla cum poti sa te protejezi pe termen lung, ai nevoie de un consultant financiar de incredere.

Ai nevoie de un consultant OVB Allfinanz Romania pentru a afla care sunt solutiile potrivite tie.

Pregateste pentru retragerea din activitate si bucurate de roadele muncii tale asa cum ar trebui cu ajutorul unui partener de incredere.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele